Τελευταία Νέα

28/12/2012
Στην ιστοσελίδα http://www.gunet.gr/10_pr.php θα βρείτε τις προκηρύξεις προσωπικού για έργα του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η GUnet. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...
24/10/2012
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας - ΕΔΕΤ στηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης ασύρματης διασύνδεσης 3G...
08/10/2012
Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο του Παραρτήματος Τρικάλων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κόμβο του ΕΔΕΤ (Ακαδημαϊκό διαδίκτυο)...
24/09/2012
Την προηγούμενη Πέμπτη 21-9-2012  έγινε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του ΤΕΙ/Λ λόγω συνεχών πτώσεων τάσης στο ΤΕΙ/Λ ηλεκτροδότησης στην...
   

Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης

Λεπτομέρειες

το ΤΕΙ Λάρισας έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα αίθουσα Τηλεκπαίδευσης - Τηλεδιάσκεψης στο κτήριο του Συνεδριακού Κέντρου, με τελικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης από το Ίδρυμα εκπαίδευσης.

 Η χρήση νέων τεχνολογιών τηλεματικής, όπως είναι η σύγχρονη (αίθουσα Τηλεκπαίδευσης) και η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (ψηφιακές πύλες e-class, elektra) στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα δώσει τα εργαλεία εκείνα που θα επιτρέψουν την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και θα ανοίξει νέους ορίζοντες για συνεργασίες – «συμπαραγωγές», του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, άλλων Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, αλλά και τρίτων φορέων και Επιστημονικών Ενώσεων.

Με τον τρόπο αυτό η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να είναι «ανοικτή» και προς φορείς έξω από το Ίδρυμα και κυρίως με φορείς που έχουν σχέση με την Παραγωγή, κάτι που ιδιαίτερα ενδιαφέρει ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Αποψη της αίθουσας τηλεκπαίδευσης

 

Ο εγκατεστημένος εξοπλισμός περιλαμβάνει τα εξής:

 • Σύστημα Τηλεκπαίδευσης Videoconference που υποστηρίζει πρωτόκολλα ISDN και IP.
 • Δύο βιντεοκάμερες αυτόματες με δυνατότητα παρακολούθησης του ομιλητή.
 • Ένας προσωπικός υπολογιστής με προσαρμογέα οθόνης VGA σε Video
 • Μικροφωνική εγκατάσταση με ηχεία, μείκτη ήχου και μικρόφωνα.
 • Ενας τηλεοπτικός δέκτης μεγάλων διαστάσεων
 • Μία κάμερα βιντεοσκόπησης (camcoder) και τρίποδες στήριξης.
 • Οθόνη προβολής αυτόματη.
 • Προβολέας αντικειμένων Video Data presenter).
 • Εγγραφέας video (video tape recorder).
 • Αναπαραγωγέας DVD (DVD player).
 • Προβολέας διαφανειών (Transparency projector).
 • Τρίποδες, βάσεις στήριξης μικροφώνων - ηχείων, καλώδια σύνδεσης των συσκευών.
 • 16 θέσεις εκπαιδευομένων.

Εξοπλισμός αίθουσας (σύστημα τηλεδιάσκεψης)

Εξοπλισμός αίθουσας (Κονσόλα ήχου)

Η λειτουργία της αίθουσας υποστηρίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος πληροφορικής. Υπεύθυνος για την λειτουργία της αίθουσας έχει οριστεί ο κος Κώστας Κιτσάκης και τεχνικός υπεύθυνος ο κος Νίκος Αφεντούλης.

Οι χρήστες της αίθουσας τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας όπως έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο του ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον κο Κώστα Κιτσάκη στο τηλέφωνο 2410 684717 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ, ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
© Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου ΤΕΙ Λάρισας